2021-11-15 12:30:52• hírek • Szatmár.ro

Frissítve: Határátkelés csak nyugtatóval – Sokan bírálják a magyar határőröket

illusztráció / police.hu
illusztráció / police.hu

Mint nemrég arról beszámoltunk, sok olvasónk bírálta a csengersimai határátkelőnél szolgálatot teljesítő magyar határőröket, mondván már-már gúnyt űznek az autósokból, hiszen olykor egyetlen gépkocsi átvizsgálása akár 15-20 percet is igénybe vesz, így még akkor is közel egy órás várakozási idővel kell számolni, ha csak néhány autó áll a sorban. 

Cikkünk megjelenését követően számos visszajelzés érkezett, sokan fejtették ki véleményüket a témában, legtöbben pedig egyet is értettek a cikkben foglalt problémákkal.

Mint azt korábbi írásunkban megfogalmaztuk, a panaszosok közül néhányan arra is rámutattak, hogy míg a román határőrök igyekszenek viszonylag gördülékennyé tenni az áthaladást, addig a magyar kollégák kényelmesen sétálva, nem túl tempósan végzik napi teendőiket, sokak már kifejezetten tűrhetetlennek, sértőnek találják ahogyan visszaélnek a határon átkelők türelmével.

Szerkesztőségünk a pénteki napon írásban megkereste Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan hétfőn az alábbi válasz érkezett: 

Tájékoztatjuk, az Önök által hivatkozott csengersimai közúti határátkelőhelyen a magyar és a román határőrizeti szervek közösen, és folyamatosan végzik a határátléptetést. Előfordulhat olyan körülmény, mint például informatikai probléma, ami átmeneti lassulást, vagy fennakadást okozhat az átléptetés ütemében, ezekről, és az egyes átkelőhelyeken fennálló aktuális várakozási időről a rendőrség hivatalos weboldalán adunk tájékoztatást.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/a-varakozasi-ido-enyhen-novekedett-tobb

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: